Chocoladetaart met frambozen

Zoals ik iedereen in de zaak vertel die mij vraagt waarom ik ben begonnen met BitterSweetz, ben ik van nature geen zoetekauw maar vind ik het op z’n tijd wel lekker om ook te kunnen genieten van een taartje. Dat dat soms een uitdaging is weten de meesten wel want niet overal verkopen ze glutenvrij gebak wat ook nog eens lactose en geraffineerde suikervrij moet zijn voor mij. Meestal druip ik weer af met alleen een theetje. Als ik dan eens ergens ben waar ik wel iets kan eten, koop ik eigenlijk altijd het gebak wat ze verkopen. Puur omdat het dan kan.

Zo ook vandaag. Eric en ik zijn in Amsterdam voor een afspraak en ik zoek een leuk tentje om een groot glas thee te drinken en een blog te schrijven. Ik zit heerlijk in een jaren ‘50 fauteuil (zoals het hoort als eigenaar van een jaren ‘50/‘60 lunchroom ) met een groot glas verse gemberthee en een stuk chocoladetaart met frambozen.

Precies wat wij ook in huis hebben alleen dan net anders. Hoe kan dat ook aangezien ik zelf altijd net afwijk van de begaande paden. Het stukje chocoladetaart met frambozen is een stuk platter (en netter gesneden, ik denk door een machine) en de kokoschips is vervangen door gojibessen. Ook super lekker. Verder herken ik de smaak uit duizenden.

Met de benen over elkaar en een waterig zonnetje zit ik dus in de retro stoel te typen en genieten van deze plek en het lekkers. Een keer mezelf verwennen wat het extra lekker doet smaken. Gezond en lekker, de juiste combinatie voor mij.

Wat maakt nu de taart zo lekker en gezond?

Ten eerste is chocoladetaart, CHOCOLADE taart, taart van chocolade, pure cacao. Wie vindt dat nu niet lekker? Het is gezoet met dadels en ahornsiroop. Natuurlijke suikers die goed zijn op te nemen door je lichaam (wel met mate gebruiken natuurlijk en niet een hele fles in één keer leeggieten). Verder zitten er frambozen in, van die mooie, lichtzure roze vruchten die je het hele jaar door kunt kopen doordat ze veelal worden ingevroren. De bodem is voorzien van noten, hoewel ik ze in deze taart iets miste. En dan wordt het afgemaakt met kokosolie gemengd met pure cacao.

Nu kan ik wel weer alle ingrediënten los gaan behandelen en van elk ingrediënt zeggen wat de gezondheid voordelen zijn, maar in dit geval zeg ik: kom fijn de taart zelf uitproberen. verantwoord snoepen is hier het antwoord.