ZOMERS GENOT – JOIE DE VIN

Wanneer je denkt aan de zomer, denk je natuurlijk aan gezellig borrelen op het terras. Nu hadden wij al bier en wijn in ons assortiment, maar we konden het niet laten om de heerlijke rosé bubbels van Joie de Vin toe te voegen aan ons lijstje van fijne drankjes. Lees je mee?

Een stoer glas bubbels met een heerlijke, frisse nasmaak – zo kun je de rosé bubbels van Joie de Vin het beste omschrijven. De wijn is niet alleen heel fris, maar ook nog eens heel makkelijk te combineren met allerlei verschillende gerechten. Of het nu vis, gegrilde groenten, borrelhapjes of een lekker stukje chocolade is wat je aan het oppeuzelen bent, de rosé bubbels zijn de perfecte aanvulling voor een heerlijk genietmomentje!

Zo’n heerlijk glaasje bubbels smaakt nog beter als je weet waar het vandaan komt. Tosca Winters, de trotse eigenaresse van Joie de Vin, vertelt met liefde over het ontstaan van haar passie voor wijn, haar carrière als vinoloog en haar eigen bedrijf.

“Al sinds jaar en dag beland ik samen met mijn partner iedere vakantie, waar ook ter wereld, in wijnhuizen en wijngaarden. Na het volgen van diverse wijncursussen heb ik in 2016 mijn baan opgezegd om me 100% te kunnen verdiepen in de wereld van wijn. In 2017 heb ik de opleiding tot vinoloog afgerond en ben ik gestart met Joie de Vin, als importeur van biologische kwaliteitswijn.”

“Joie de Vin is afgeleid van ‘joie de vivre’. Het staat voor plezier en genieten van een goed glas biologische wijn. De wijnen worden door mij geselecteerd. Ik bezoek het wijngebied en verschillende wijnhuizen om een goed beeld te krijgen van typen wijnen en kwaliteit. De wijnhuizen zijn biologisch gecertificeerd of werken onder een groen label.”

“Ik ga graag op zoek naar die wijnen die goed zijn én die goed (biologisch) worden gemaakt. Wijnen met een verhaal bijvoorbeeld, over de regio of de wijnmaker, de authentieke of juist heel moderne wijnstijl. Dat is best een puzzel, want soms zoek je iets wat er niet is of niet te koop is. Vaak vind je iets wat gewoon en goed is, maar sóms tref je een fantastische wijn. En wat is dat fijn: als je die lekkere ‘oh-lala’ wijn proeft, weet je dat je onbekommerd mag genieten!”

Benieuwd naar zo’n heerlijk glaasje rosé bubbels? Kom dan gerust een keertje borrelen bij BitterSweetz! Ook kun je voor meer info een kijkje nemen op de website van Joie de Vin, waar je ook wijnadvies kunt krijgen of een heerlijke proeverij kunt boeken.