ZO DOE JE DAT: MASON JAR SALADE

Misschien heb je ze wel eens voorbij zien komen – de immens populaire Mason Jars. Een grote glazen pot die je naar hartenlust kunt volstoppen met allerlei lekkere ingrediënten. Want ja, ze zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog een super handig voor het meenemen van je lunch of avondmaaltje. Daarom geven wij je wat tips voor hoe je een heerlijke Mason Jar salade maakt!

Hoe bouw je hem op?
Wat heel belangrijk is voor het bouwen van een goede Mason Jar salade is om te beginnen met de natste en zwaarste ingrediënten. Als je je dressing en zware ingrediënten bovenop zou leggen, zijn de rest van de ingrediënten waarschijnlijk wat soppig tegen de tijd dat je van je eten wil gaan genieten. Let er dus op dat je de pot opbouwt met het zwaarste ingrediënt onderin en het lichtste bovenop. Wil je direct uit de pot genieten van je maaltje? Zorg er dan ook voor dat je nog wat ruimte overhoudt bovenin, zodat je zonder geknoei de ingrediënten in de pot met elkaar kunt mixen.

Wat stop je erin?
Het fijne aan je maaltijd maken in een Mason Jar is dat je er alles in kunt stoppen waar je trek in hebt. Het is dus echt jouw feestje! Natuurlijk kunnen we je wel voorzien van wat inspiratie voor jouw Mason Jar salade. Een goede basis is altijd belangrijk, dus kies bijvoorbeeld voor quinoa, rijstnoedels of rijst. Verder kun je verschillende soorten sla gebruiken (veld, romaine, ijsberg of rucola) en kun je dit combineren met allerlei (gegrilde) groenten. Ook fruit doet het heel goed in je Mason Jar salade – het maakt je eten niet alleen heerlijk fris, maar ook super Instagramwaardig door de felle kleurtjes. Ook kun je wat stevigere toppings gebruiken als kikkererwten, sojabonen, kidneybonen en mais. Verder heb je natuurlijk ook de ruimte om naar eigen smaak vlees(-vervangers) en vis toe te voegen: kip, rund, zalm, tonijn, witvis, tempeh en tofu zijn heerlijke ingrediënten om je jar mee te vullen. Last but not least kun je natuurlijk ook wat fijne noten en zaden gebruiken voor je jar, zoals walnoten, pecannoten, pijnboompitten, lijnzaad en chiazaad. Oftewel, keuze genoeg!

Onze favorieten
Natuurlijk hebben wij ons ook heerlijk uitgeleefd met de Mason Jars – dit zijn onze favoriete combinaties geworden!


Aziatisch

Van onder naar boven:
Rijstnoedels
Sojaboontjes
Avocado
Lenteui
Koriander
Zwarte en witte sesam
Nori

 

 

 

 

 

Groenteknaller
Van onder naar boven:
Quinoa basis
Kikkererwten
Pompoen
Mango
Romaine sla/veldsla

Eet smakelijk! 😉