ZEN MET BITTERSWEETZ – GRATIS ONLINE YOGASESSIE

Bij BitterSweetz staat alles in het teken van gezondheid. Zo zorgen wij dat onze treats lekker, gezond en allergieproof zijn. Nu zijn wij natuurlijk niet alleen op gebied van voeding op een gezonde wijze bezig met ons lijf, ook op andere vlakken geven wij ons lichaam graag een healthy boost. En hoe kun je dat nu beter doen dan met een heerlijk ontspannende yogasessie?

Binnen het BitterSweetz team vind je ook een paar yogi’s – vergevorderd willen we onszelf absoluut niet noemen 😉 – die het heerlijk vinden om meerdere keren per week zichzelf even over te geven aan mindfulness en helemaal zen te worden. Want als er iets is waar wij bij BitterSweetz onze yogasessies aan wijden, dan is het wel ontspanning. En het fijne daaraan is dat je helemaal geen yoga expert hoeft te zijn om te kunnen ontspannen! Zelf vinden wij het heerlijk om door middel van yogaposes die voor ons fijn voelen in onze eigen flow te komen. Door hierbij super goed te letten op onze ademhaling, zorgen we er zo voor dat we in ons yogamomentje even de rust herstellen. Of dat yogamoment nu een uur duurt of maar 10 minuutjes, maakt dan in principe niet eens uit – wij kunnen er na zo’n sessie weer helemaal tegenaan!

Een ander (wellicht verrassend) voordeel is er eentje waar wij bij BitterSweetz misschien nog wel blijer mee zijn dan het ontspanningselement. Bij ons helpt yoga namelijk ook om onze eigen klachten en pijntjes te verhelpen. Het is natuurlijk niet per se een geheim dat je spierpijn kunt verhelpen door tijdens de yoga te stretchen en je spieren weer soepeler te maken, maar wij hebben tevens ondervonden dat je er ook andere klachten mee kunt aanpakken. Zo ondervond Rachel dat haar buikkrampen als gevolg van prikkelbaar darmsyndroom een stuk minder werden toen zij op haar yogamat stond: “Ik had enorme kramp na het avondeten en wist al dat mijn klachten meestal een stuk lichter werden als ik op mijn ademhaling lette. Omdat ik ook nog even in beweging wilde zijn, besloot ik door middel van comfortabele yogaposes en een dosis focus mijn ademhaling onder controle te krijgen. Het resultaat? Mijn kramp trok na een kwartiertje grotendeels weg! Ook ging ik helemaal zen mijn bed in daarna – zo fijn!” Ook Susanne heeft alleen maar positieve effecten van yoga ervaren: “Na een yogasessie voel ik me altijd een stuk beter, het is echt alsof alles waar ik tegenaan liep – zowel mentaal als fysiek – zo van me afglijdt. Heerlijk! Ik probeer dan ook dagelijks een (korte) sessie voor mezelf in te plannen, gewoon omdat ik daarna een stuk beter in mijn vel zit.”

Yoga in je comfort zone
Denk jij na het lezen van deze blog: ‘Goh, ik wil ook wel eens yoga uitproberen?’ Grijp dan nu je kans! Iedere woensdagavond van 20.00  – 21.00 kun jij online de live yogales van 100%YOGA volgen, genaamd YOGA@HOME. En we hebben een verrassing voor je: iedere laatste woensdag van de maand (waaronder dus ook vanavond!) is er een proefles en is ‘ie helemaal gratis 😉 Je kunt de les volgen in het Nederlands of Engels en is voor iedereen toegankelijk, of je nu al een vergevorderd yogi bent of nog nooit op een yogamat hebt gestaan. Tijdens de les zal docente Esther je verschillende alternatieven voor houdingen geven, zodat je zelf de intensiteit van de sessie kunt bepalen. Zo kun je dus ook gewoon meedoen als je een fysieke beperking hebt door bijvoorbeeld een blessure. Heb je vragen? Dan kun je die aan Esther stellen via de live chat – super handig!

Nu kunnen we ons best voorstellen dat vanavond misschien niet zo handig uitkomt, zeker als je (net als wij) een druk leven hebt. Gelukkig blijft de les na de live uitzending een hele week online beschikbaar, zodat je deze op een later tijdstip alsnog kunt volgen (of gewoon nog een keertje doen als je wilt!). Zoals we al zeiden is de les vanavond gratis, normaal gesproken betaal je €4.99 per les. Ben je er klaar voor? Klik dan op de onderstaande link om de les van vanavond te volgen!

https://www.100procent-yoga.com/hoera/

Fun fact: De live stream die nodig is voor de les wordt gegenereerd op basis van zelfopgewekte zonne-energie – hoe cool is dat?!