WARMETRUIENDAG

Aanstaande vrijdag is het Warmetruiendag. Nu zul je denken, het is ook best fris buiten en met die regen kunnen we allemaal wel een extra warme trui aantrekken.

Dat klopt, dat is helemaal waar en zo kun je het zeker ook lezen. Maar het is meer, veel meer.

Wat we in deze blog bedoelen met Warmetruiendag is een jaarlijks terugkerende Campagne van o.a. Klimaatverbond Nederland rond het onderwerp klimaatsverandering.

Via deze weg willen ze mensen bewust maken van de Opwarming van de Aarde. Als je een dikke, warme trui aantrekt en de verwarming 1 graad lager zet zo al 6% energie per graad kan besparen wat weer 6% CO2 uitstoot verminderd. Hoe mooi is dat! Scholen, bedrijven, particulieren, iedereen kan en mag meedoen. Hoe meer hoe beter zelfs!

Zoals ze op https://www.warmetruiendag.nl/schrijven: ‘als we dit allemaal samen doen kunnen we op éen dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen. En vieren we elke dag Warmetruiendag, dan besparen we het jaarverbruik van een stad als Amsterdam! Kortom: samen hebben we impact, en dát is waar we met Warmetruiendag voor gaan.’

Prachtig en duidelijk geschreven.

Thuis doe ik al geregeld de kachel uit, trek drie lagen kleding aan en kruip onder een dekentje. Lekker warm en knus op de bank met een groot glas hete thee in mijn handen om op te warmen. Zo af en toe voel ik aan mijn neus hoe koud deze is en als het nodig is warm ik deze weer op door mijn gezicht ook onder de deken te plaatsen. In het begin vond ik het nogal afzien, zeker toen mijn ketel stuk was in de koudste periode van het jaar, maar, net zoals koud douchen, wen je er aan. Het is voor een heel goed doel. Dus doe ook mee en zoek je mooiste, lelijkste, lekkerst zittende, warmste, felgekleurde, gestreepte, geblokte, gestipte, gehaakte, gebreide, gepatchworkte trui op, trek m aan en zet de verwarming minimaal 1 graag lager. Dan zijn we met z’n allen alweer een flinke stap vooruit aan het zetten.

Wij vinden dit iig een heel goed idee en zullen morgen zelf een lekkere dikke, warme trui aantrekken en de verwarming naar beneden draaien. En hoewel het dus een graadje kouder is in de zaak, de koffie en thee zijn er op jullie op te warmen.

Kom gezellig langs en laat ons die trui zien!