VEGANISTISCH BARBECUEËN – ZO DOE JE DAT

Het is officieel zomer en dat betekent natuurlijk ook dat het barbecue-seizoen van start is. Maar ja, hoe kun je nou gezellig mee barbecueën als jij als veganist/vegetariër niet net zoals je vrienden gegrild vlees en vis eet? Gelukkig hebben wij wat praktische tips voor je om volop te kunnen genieten van jouw veganistische barbecue. Lees je mee? 
 
Bring your own 
Let’s face it: het is niet altijd makkelijk om veganistisch te eten en al helemaal niet om rekening te houden met veganistische eetwensen als je er weinig verstand van hebt. Het is dan ook een goed idee om jouw menu niet in de handen van je gastheer/-vrouw te laten liggen, maar om zelf het initiatief te nemen en je eigen maaltje mee te nemen. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk toch een sausje, burger of broodje met dierlijke ingrediënten naar binnen werkt én dat je iets kunt eten waar jij gelukkig van wordt! Extra tip: neem een rol aluminiumfolie mee om jouw heerlijke treats te scheiden van de vlees- en visitems op de grill.  
 
Wees creatief 
Tja, wanneer het standaard barbecuemaal bestaat uit vlees, vlees en nog meer vlees, zul je creatief moeten zijn wanneer je een veganistische barbecue voorbereidt. Gelukkig zijn er heel wat veganistische treats die je kunt grillen op de barbecue in plaats van de standaard worstjes en satéstokjes. Denk bijvoorbeeld aan portobello’s, verschillende groenten zoals courgette, aubergine en paprika, en vegan burgers, bijvoorbeeld die gemaakt van zoete aardappel en kikkererwten of zwarte bonen die je eventueel kunt beleggen met een plakje veganistische kaas. De mogelijkheden zijn oneindig! 
 
Denk na over side dishes 
Natuurlijk bestaat een goede barbecue niet alleen uit wat je van de grill haalt, maar ook uit de sides die je erbij eet. Nu is een huzarensalade en een broodje kruidenboter nou niet bepaald waar je op zit te wachten als veganist zijnde, right? Gelukkig zijn er heel wat side dishes die ook jij als vegan heerlijk kunt eten. Met wat heerlijke veganistische dips, zoals zelfgemaakte hummusguacamole of baba ganoush, kun je alsnog genieten van een lekker broodje. Ook kun je natuurlijk wat salades maken met fijne, verse ingrediënten en kun je ook fantastische (zoete aardappel) frietjes maken.  
 
En, krijg jij al zin in jouw veganistische barbecue? Wij kunnen in ieder geval niet wachten!