HOW TO: SUIKERVRIJ SINTERKLAAS VIEREN

Afgelopen weekend hebben we de Goedheiligman weer mogen verwelkomen in ons kikkerlandje en Pakjesavond komt sneller dichterbij dan we denken. Natuurlijk komt er ook altijd een heleboel lekkers kijken bij het vieren van Sinterklaas, maar hoe doe je dat nu precies als je geen geraffineerde suikers eet? Wij geven je tips & tricks om Sinterklaas ook suikervrij te kunnen vieren!

Pepernoten, kruidnoten, gevulde speculaas, suikermuizen, taaitaai, marsepein, chocoladeletters, noem het maar op. Allemaal heerlijke lekkernijen die niet weg te denken zijn bij het Sinterklaasfeest. Maar, helaas: al deze zoetigheden zitten vaak (bom)vol met suiker. Niet bepaald ideaal als je gewend bent vrij van geraffineerde suikers te eten. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om op Pakjesavond wèl wat te snoepen, maar we kunnen ons ook heel goed voorstellen dat je dat niet altijd kan/wil doen. Maar ja, ook jij moet gewoon van de Sinterklaaslekkernijen kunnen genieten, right? Gelukkig zijn er meer opties dan je denkt! 

Vraag eens na bij de bakker
Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar veel bakkers en patissiers bewegen tegenwoordig mee met de vraag naar glutenvrije en suikervrije producten. Vraag dus vooral eens bij de bakker na of zij ook suikervrij Sinterklaas items in hun assortiment hebben of dat het een mogelijkheid is om iets op bestelling te maken. Ook zijn er bakkerijen die zich speciaal wijden aan het bakken voor mensen met allergieën etc., dus ga lekker speuren op het internet of er toevallig ook eentje bij jou in de buurt zit.

Slim shoppen
Niet alleen de bakkers en patissiers houden steeds meer rekening met allergieën, ook in de supermarkten wordt het glutenvrije, lactosevrije en suikervrije aanbod steeds groter. Slim shoppen kan je dus helpen om te genieten van ’t heerlijk avondje mèt wat lekkers. Zo vind je in de biologische en glutenvrije schappen vaak ook glutenvrije en suikervrije kruidnootjes en speculaas. 

Zelf maken
De laatste en misschien wel beste optie is om al je lekkers gewoon zelf te maken! Niet alleen hartstikke leuk om te doen (met vriendinnen, kinderen of gewoon zelf met Sinterklaasliedjes op de achtergrond), maar ook nog eens super handig omdat jij zelf bepaalt waar je zoetigheden uit bestaan. Zo kun jij perfect rekening houden met jouw eigen eetwensen en -voorkeuren en kun je onbezorgd genieten op 5 december (en daarvoor natuurlijk 😉 ).

Heb jij nou geen zin/tijd om zelf in de keuken te staan zo vlak voor het grote Sinterklaasfeest? Niet getreurd! Bij BitterSweetz maken we dit jaar tevens heerlijke kruidnoten en gevulde speculaas op bestelling – uiteraard helemaal gluten-, lactose- en suikervrij & vegan! Plaats snel jouw bestelling door even contact met ons op te nemen zodat ook jij onbezorgd kan genieten van het heerlijke lekkers met Sinterklaas!