RECEPT: MAKKELIJKE, GEZONDE BUDGETMAALTIJD MET GROENTEN

We kennen allemaal die septemberdrukte wel: de vakantie zit er weer op en we moeten weer keihard aan de bak, of dat nu op school is of op het werk. En ja, dan schiet uitgebreid in de keuken staan voor een heerlijk maaltje er nog wel eens bij in. Daar hebben wij gelukkig de ideale oplossing voor: een makkelijke, budgetmaaltijd die je niet alleen in een handomdraai op tafel zet, maar ook nog eens heel gezond is! Ready, set, cook!

 

TIJD VOOR NOEDELS…
Als er iets is wat makkelijk klaar te maken is en ook nog eens een fijn prijsje heeft, zijn het wel noedels. Dan bedoelen we natuurlijk niet die instant noedels uit een verpakking, maar gewone rijstnoedels 😉 Het enige wat je hoeft te doen met deze noedels is ze ongeveer 4 minuten laten weken in een pannetje met gekookt water – makkelijker kan bijna niet! Tip: zin om je noedels wat op te vrolijken? Met wat bietensap kun je de noedels een super vrolijk kleurtje geven!

 

WHATEVER YOU LIKE
Nu willen we natuurlijk niet suggereren dat onze budgetmaaltijd bestaat uit alleen rijstnoedels. Het leuke aan werken met noedels is dat je er van alles bij kunt eten naar je eigen smaak. Wij vinden het het lekkerst om er heerlijke gewokte groenten bij te eten. Dat kunnen allerlei soorten groenten zijn – het is maar net waar je trek in hebt – maar we zorgen er vaak voor dat we ‘harde groenten’ uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan broccoli, wortel, peultjes, (lente)ui, paprika, noem het maar op. Deze geven je gerecht namelijk een fijne bite. Maar je hoeft natuurlijk niet per se alleen harde groenten te gebruiken: ook groenten als courgette, aubergine en pompoen zijn heel lekker in een noedelgerecht.

 

EEN EXTRAATJE…
We zouden BitterSweetz niet zijn als we dit gerechtje niet zouden aanvullen met wat extra heerlijke ingrediënten die niet alleen super gezond zijn, maar ook een echte toevoeging aan je gerecht. Zo zijn wij onwijze fans van tamarisaus en (glutenvrije) sojasaus, maar ook wat verse koriander en gember kunnen je gerecht een echte oppepper geven. En – super fijn – dit zijn natuurlijk ingrediënten die je daarna nog veel vaker kunt gebruiken (kom maar door met die verse gemberthee!)…