ZO DOE JE DAT– DIY GROENTELASAGNE

Afgelopen zondag was het ‘Eat Your Vegetables Day’ en dat kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben wij deze heerlijke groentelasagne voor je gemaakt, die je heel makkelijk zelf kunt maken. Ben je er klaar voor?!
 
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 
– 2 uien 
– 4 teentjes knoflook 
– 1 grote prei 
– 2 rode paprika’s 
– 1 (grote) stronk broccoli 
– 1 courgette 
– 4 tomaten 
– 1 pakje gezeefde tomaten 
– 500 gram cottage cheese 
– 10 (glutenvrije) lasagnebladen 
– 1 zakje geraspte kaas 
– 1 bol mozzarella 
– Italiaanse kruiden 
 
Zo maak je het: 
1. Snipper de uien en pers de teentjes knoflook uit. Fruit de uien en de knoflook samen in een pan. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius. 
2. Snijd de prei, paprika, broccoli en courgette fijn. Voeg alles toe aan de gefruite uien en knoflook. Snijd ook de tomaten in blokjes (op eentje na) en doe deze samen met de gezeefde tomaten, de cottage cheese en de Italiaanse kruiden bij de groentemix. Zet het vuur laag en roer de mix door totdat de cottage cheese goed romig is geworden.  
3. Neem een grote ovenschaal en verdeel wat van het groentemengsel over de bodem. Bedek het mengsel met de glutenvrije lasagnebladeren. Doe hier weer een laag groentesaus overheen en bedek deze week met de lasagnebladeren. Werk zo de hele ovenschaal af en eindig met een laag saus.  
4. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de bovenste laag van de lasagne. Verspreid er ook wat geraspte kaas overheen. Snijd de overgebleven tomaat in plakjes en leg deze helemaal bovenop. Maak het geheel af met wat Italiaanse kruiden.  
5. Zet de ovenschaal met je heerlijke groentelasagne in de oven en bak hem ongeveer 30 minuten.  
6. Haal de lasagne uit de oven als deze helemaal gaar is en snijd hem in gelijke stukken. Serveren maar! 
 
Tip: serveer hem met wat verse basilicumblaadjes als topping – jammie! Je kunt hem natuurlijk ook helemaal naar je eigen (dieet-)wensen aanpassen en hem (bijvoorbeeld) lactosevrij maken. Zo is ‘ie voor iedereen eetbaar!