PINDAKAASDAG!

Na een heerlijke vakantie en wat kleine kluswerkzaamheden in de zaak zijn we vanaf vandaag weer open. Het bordje “sorry we are closed” is verruild voor “you’re welcome, we are open”, de glutenvrije, geraffineerde suikervije en vegan taartjes, verse kopjes Bacchi koffie, thee van Kali Tengah, frisdranken van Fentimans en Elixia wachten jullie met open armen op en zien er naar uit om deze koude dag(en) weer wat aangenamer te maken.

Wees dus welkom en kom lekker zitten bij de verwarming, lees een boek, staar naar het mooie winterse raam, klets met je vriend(in), werk op je laptop of wat voor reden je dan ook hebt om langs te komen. Wij zijn blij om jullie weer te zien!

En wat voor een dag is het, juist, PINDAKAASDAG.  “Wie is er niet groot mee geworden” is de slogan die we natuurlijk allemaal kennen. Een lekkere dikke klodder op je (verse) boterham smeren. Sommigen eten het met boter eronder, anderen met chocoladepasta eroverheen, weer anderen met jam erbij of gewoon, alleen maar die heerlijke smeuïge dikke massa van de gemalen pinda. (om je vingers bij af te likken toch?!)

Ze zijn er in veel verschillende varianten: met extra (zee)zout, met toegevoegde suikers, met sambal, met hele stukjes pinda.. De schappen in de supermarkt staan er vol mee zodat iedereen zelf kan kiezen. Natuurlijk vinden wij de pure pindakaas van alleen gemalen pinda’s het beste en het lekkerste om te eten, maar dat is onze eigen eerlijke mening.

Pindakaas is rijk aan plantaardige vetten en eiwitten, Vitamines B1 en B3, Vitamine E en linolzuur. Voor mensen die geen pinda allergie hebben dus een super bron van goede ingrediënten.

Wij gebruiken dit heerlijke goedje bij BitterSweetz o.a. in onze favoriet (het water loopt me nu al in de mond), en nooit van de menukaart afgaande, ZNIKKERZ!

Daarnaast vind je het, samen met een andere favoriet, de banaan, in de havermout en is er voor de kleintjes de boterham met pindakaas, dus voor degenen die geen zin hebben in een stukje zoet is er keuze genoeg om weg te smelten bij de gemalen pinda. Ik zou zeggen, doe je jas aan, stap op je fiets, pak de tram, neem de auto of kom lopend om te genieten van dit heerlijke goedje. Tot zo!