PAASBRUNCH – HOE DOE JE DAT MET EEN ALLERGIE?

De Paasdagen staan alweer bijna voor de deur en de heerlijke producten voor de paasbrunch zijn dan ook niet aan te slepen. Maar hoe kun je nou precies heerlijk paasbrunchen wanneer je rekening wil houden met je allergieën en eetvoorkeuren? Gelukkig weten we daar alles vanaf bij BitterSweetz en dus willen we graag onze tips & tricks met je delen. Easter brunch, here we come!

Het lijkt wellicht een open deur, maar de voorbereiding is enorm belangrijk wanneer je rekening wilt houden met bepaalde eetwensen, of dat nu voor jezelf of voor een ander is. Zeker wanneer je zelf aan het bakken slaat en aparte dingen wilt bereiden, zul je daar iets langer de tijd voor moeten uittrekken dan wanneer je je producten in de winkel haalt. Maar, dat is het absoluut waard – geloof ons!

Als er iets typisch Paasachtig is, is het wel de paasstol. Nu zit de paasstol uit de supermarkten helaas vol met toegevoegde suikers en andere minder gezonde toevoegingen. Ook zijn de meeste paasstollen vaak niet glutenvrij. Super jammer natuurlijk als je een intolerantie hebt. Gelukkig is er een makkelijke oplossing voor: bak hem gewoon zelf! Met wat makkelijke vervangingen kun je zelf een heerlijke paasstol in elkaar draaien die minstens zo lekker en ook nog eens een stuk gezonder is. Wij hebben het alvast geprobeerd en wij zijn om!


Een andere absolute aanrader is het zelf maken van je sapjes. Zo kun je de Paastafel voorzien van een heerlijke kan verse jus d’orange of een ander heerlijke versgeperst sapje. Deze zelfgemaakte sapjes zijn hartstikke lekker en ook nog eens een stuk gezonder! Plus, je kunt zelf de ingrediënten van je sapje uitkiezen. Tip: leg de verse groenten en het fruit wat je gebruikt ook op de brunchtafel – heerlijk om mee te snacken!

Zin in iets zoets om de brunch mee af te sluiten? Wat dacht je van een heerlijke brownie of een muffin? We snappen best dat je die van de supermarkt waarschijnlijk wilt overslaan, zeker als je last hebt van een allergie, maar daar is een hele makkelijke oplossing voor. Je ziet hem waarschijnlijk al aankomen: maak hem zelf! Door hem nét iets anders te maken dan normaal – zoals wij dat bij BitterSweetz ook altijd doen – kun je hem volledig afstemmen op jouw eetwensen en nog steeds iets lekkers te snoepen hebben voor tijdens je brunch. Hoe fijn is dat?!

Ga jij liever buiten de deur brunchen? Ook wij zullen een heerlijke paasbrunch aanbieden op Eerste Paasdag. Hou onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie!