NÉT IETS ANDERS – CREATIEF MET ETEN

Bij BitterSweetz zijn wij gewend om dingen nét iets anders te doen dan je misschien gewend bent, aangezien wij zorgen dat al onze gerechten glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij zijn. Toch krijgen wij ook nog dagelijks inspiratie van anderen die, net als wij, nét iets anders doen met eten, maar dit keer in de creatieve zin. Daarom willen wij graag wat van deze leuke (oranje) creaties met jullie delen, just because! 😉

Creatieve recepten, daar weten we heel wat vanaf, maar deze creaties vonden wij toch wel erg kunstig en daarom het noemen waard. Er zijn namelijk heel wat mensen die in de letterlijke zin met eten spelen en daar worden wij heel vrolijk van. Zo kwamen we heel wat verschillende food animals tegen online waar wij behoorlijk van onder de indruk waren.  Zo vielen deze visjes ons meteen op. Je hebt er niet veel voor nodig – een paar sinaasappelschijfjes en wat blauwe bessen, that’s it! – maar het ziet er wel super leuk uit!

Een andere dierencreatie waar wij absoluut verliefd op zijn geworden is deze hond.

Hoe schattig is dit?! Een sinaasappel, een mandarijntje en wat rode druiven vormen dit lieve beestje met een blauwe bes-neusje. Wij vinden hem om op te vreten (see what we did there? 😉 )!

Niet alleen het hondje van fruit heeft een hoge aaibaarheidsfactor, ook deze sinaasappelkat doet onze harten smelten.

Door middel van wat creatief pel- en snijwerk heb je aan anderhalve sinaasappel genoeg om dit beestje in elkaar te zetten. Je kan hem nog net niet horen miauwen, zo echt lijkt hij!

In de categorie katachtigen kwamen we ook deze zachtaardige leeuw nog tegen.

Door een pannenkoekje te combineren met wat mandarijnpartjes, een aardbei als neus, twee besjes als ogen en wat chocolade voor de mond en snorharen, maak je een waar feestje van het ontbijt of de lunch! Om te smullen, right??

Tijdens onze tocht naar inspiratie kwamen we niet alleen dieren tegen, maar ook planten en objecten. Zo vonden we deze super toffe camera.

Het lijkt erop dat deze creatie alleen maar bestaat uit sinaasappel en limoen, maar het lijkt ons nog best lastig om deze in elkaar te knutselen. Wel zijn we onwijs onder de druk – heb je ooit zo’n unieke camera gezien?

Een andere creatie waardoor we meteen behoefte hebben om ons in tropische sferen te wanen is dit strandje met palmbomen.

Met slechts wat mandarijntjes, banaan en kiwi creëer je in een handomdraai dit droomoord en het is nog eens super lekker ook! Alhoewel het natuurlijk wel zonde is om zo’n zonnige creatie op te eten…

Last but not least kwamen we een food creation tegen die lijkt op fruit, maar is dat niet. Hoe tof zijn deze macarons met eetprintjes??

We vonden de sinaasappels er wel heel schattig uit zien (en die zijn natuurlijk oranje ;), maar ook de donuts en de wafels zijn erg goed gelukt! Welke vind jij het leukst?

Bron foto’s: Pinterest