INSPIRATIE: FOOD-INSPIRED BULLET JOURNAL SPREADS VOOR SEPTEMBER

We zijn alweer halverwege september! Hoe snel gaat de tijd?! September is voor veel mensen een frisse start na de zomer, een periode van nieuwe plannen maken en bewerkstelligen en een maand waarin we er weer met volle bak tegenaan gaan. En wat is er nu een betere manier om op een creatieve manier met plannen bezig te zijn dan met een bullet journal vol met food-inspired spreads?

Wat is een Bullet Journal?
Een bullet journal is eigenlijk een agenda die je zelf helemaal kunt inrichten. Dat kan in elk boekje naar keuze, maar meestal gebruiken bullet journalers een boekje met stippen, zodat ze handige guidelines hebben voor het intekenen van hun planning. De naam ‘bullet journal’ is afgeleid van het bullet systeem, waarbij je met symbolen een onderscheid kunt maken tussen taken, afspraken en opmerkingen. Je kunt je bullet journal dus super simpel houden en slechts werken met een strakke lay-out en het bullet systeem. Maar ja, where’s the fun in that?

Creatief
Wij zijn natuurlijk bij BitterSweetz altijd heel creatief met eten, maar ook daar omheen zijn wij graag creatief bezig. Daar leent de bullet journal zich natuurlijk uitstekend voor. Omdat wij foodies in hart en nieren zijn, gingen wij eens online snuffelen om inspiratie op te doen voor foodachtige spreads (twee pagina’s naast elkaar noem je een spread) voor bullet journals. En, geloof ons, je komt echt van alles tegen! Deze thema’s vonden wij wel de moeite waard om met jullie te delen:

1. IJsjes
Een heel populair thema in deze laatste zomermaanden is het thema ‘ijs’! Dat is ook niet zo verbazend, aangezien ijsjes niet alleen doen denken aan de zomer, maar ook nog eens super schattige spreads opleveren. Je kunt ze bijvoorbeeld subtiel in je weekspread verwerken, zoals @doublerainbows.sg heeft gedaan of er nog creatiever mee aan de slag gaan. Hoe cool is het effect van waterverf voor het creeren van waterijsjes (@lacqueredworld)? En wij zijn verliefd op deze mood tracker in de vorm van een ijsje (@diemmybujo)… Niet alleen super leuk om te zien, maar ook nog eens heel handig: personal tracking geeft je een super goed inzicht in je stemmingswisselingen en de eventuele oorzaken daarvan – win-win!


2. Fruit
Ook fruit is een geliefd thema tijdens de zonnigere maanden van het jaar. Ook hiermee kun je weer alle kanten op: teken je week uit met allerlei fruitsoorten ter opvrolijking (@karynalovestoplan) of maak een grappig ontwerp tussendoor om je spare pages op te vullen met iets leuks (@thepalepaper). Dit soort spreads vrolijken niet alleen je bullet journal op, ze zijn ook nog eens onwijs leuk om te maken en geven je de kans om je creativiteit kwijt kunnen. Wij houden ervan!

3. Koffie
We zouden BitterSweetz niet zijn als we geen bullet spreads voorbij zouden laten komen met koffie! Latte art is net zo mooi op papier als in real life, vind je niet (@the.journal.life)? Ook vinden we deze spread met tips voor het tekenen van verschillende soorten koffie helemaal het einde (@noffice)! Ga jij snel een coffee-themed spread maken in jouw bullet journal?

Heb jij nou onwijs veel inspiratie kunnen opdoen uit deze blog? Deel jouw bullet journal creaties dan met ons door @bittersweetz_denhaag te taggen in jouw post – vinden we leuk!