Het paaltje met het sjaaltje

Als je al eens bij BitterSweetz langs bent geweest, herken je deze vast wel: het paaltje met het sjaaltje. Regelmatig krijgen wij opgewekte opmerkingen over het paaltje wat bij ons voor de deur staat, en dan voornamelijk over de vrolijke sok die eroverheen zit. Daarom bedachten wij dat het leuk zou zijn om nu eens te vertellen wat het verhaal achter dit paaltje precies is. Lees je mee?

Het is een opvallende verschijning, dit bontgekleurde paaltje voor de deur van onze lunchroom. Zij die al vaker bij ons zijn geweest of uit de buurt komen, weten dat het deel van de stad waar BitterSweetz zich bevindt al behoorlijk oud is. Ook dit paaltje staat er al heel wat jaren. Voordat wij onze lunchroom hier hebben ingericht, zat er een opslagplaats in het pand. De eigenaar van deze opslagruimte vond het enorm vervelend dat iedereen telkens over de stoep heen reed met hun auto’s en dus besloot hij om er een paaltje neer te zetten. Nu is dat voor ons terras natuurlijk niet heel handig (dachten wij) en dus hebben wij, toen wij net in het pand trokken, gekeken naar de mogelijkheden om het paaltje weg te laten halen. Helaas kon de vorige eigenaar zich niet herinneren of hij nou alleen het paaltje heeft geplaatst of dat er een enorm betonblok aan het paaltje vastzit. Puntje bij paaltje (see what we did there?) is het paaltje blijven staan.

Toen wij dit verhaal aan een aantal van onze gasten vertelden, waren zij verbaasd dat wij het paaltje wilden weghalen. We konden het immers ook benutten en er juist iets leuks/unieks mee doen! Zogezegd, zo gedaan. Susanne vroeg haar moeder om een leuke sok/sjaal te breien voor het paaltje. Dat heeft wat hilarische momenten opgeleverd, zoals je je misschien kan voorstellen, vooral wanneer het paaltje compleet moest worden opgemeten. Uiteindelijk hebben we dit mooie exemplaar – in de BitterSweetz kleuren – gekregen, waar we nog een aantal mooie vlinders aan hebben gehangen. Op het moment is dat er nog maar eentje, maar toch is het paaltje internationaal bekend geworden. Regelmatig lopen er toeristen langs die het niet kunnen laten om een foto van onze ‘mascotte’ te maken en ook wanneer er video-opnames in de buurt worden gemaakt, komt onze blauwgroene vriend altijd even voorbij. Dit paaltje is ondertussen dan ook echt een onderdeel van BitterSweetz geworden!

Kom jij binnenkort gezellig langs om het paaltje met het sjaaltje te bekijken (en natuurlijk iets lekkers te eten/drinken)? We zien je hopelijk snel!